Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Barackos- Mandulás Crumble

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Az édesszájúaknak sem kell lemondaniuk az egészséges falatokról. Erre nincs is jobb példa, mint ez az ínycsiklandó barackos-mandulás crumble. Próbáld ki minél előbb.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 200 g liszt
  • 30 g 1:4 édesítő
  • 150 g vaj
  • 30 g szeletelt mandula
  • 7 g sütőpor

Elkészítés:

A barackot meghámozom, kimagvazom, majd felkockázom. Megszórom az édesítővel és a mandula aromával, majd alaposan elkeverem egymással. Egy piteformába öntöm (kb. 25 cm átmérőjű), elegyengetem, majd a tetejét megkenem a lekvárral.

A lisztet és a sütőport kimérem, majd elkeverem egymással. A tésztához kimérem a vajat, felkockázom és hozzáadom a lisztet is. Kézzel elkezdem összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Ehhez a vajat alaposan el kell morzsolni a liszttel.

Ha ezzel megvagyok, hozzáadom az édesítőt és a mandulát, amit alaposan elkeverek a lisztes, vajas keverékben. Ezután már nincs más hátra, minthogy a morzsás tésztát a barackra pakoljam. A tetejét megszórom még kb. egy evőkanál édesítővel és egy kis marék szeletelt mandulával.

A sütőt előmelegítem légkeverésen 180 C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet berakom a sütit sülni és kb 25-30 percig sütöm.

Kovács Kriszti

Barackos Mandulás Crumble