Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Kerüljön egészséges granola minden asztalra!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A granola az egészséges ételek táborát erősíti. Ez valójában sült müzli, amit a legváltozatosabb módokon lehet fogyasztani. A legtöbb élelmiszerre igaz, hogy a minősége jelentősen meghatározza, hogy mennyire tesz jót a szervezetnek. Ez a granola esetén hatványozottan így van. A sok silány minőségű termék rengeteg cukrot, adalékanyagot, színezéket és ízfokozót tartalmaz, így hiába akar valaki jó szándékkal egészségeset enni, valójában csak árt a szervezetének. Ha azonban a granola jó minőségű, akkor igen sok hasznos tápanyagot biztosít. Bejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy az egészséges granola milyen jótékony hatással van a testünkre!

Granola és granola között óriási különbségek lehetnek a kalóriában, a cukortaralomban és a többi beltartalmi mutatóban. Az alacsonyabb minőségű termékek esetén sokszor az édes ízt hozzáadott cukorral érik el, ahelyett, hogy egyéb, alternatív édesítő megoldásokat alkalmaznának. Ez a legrosszabb, amit az egészséges táplálkozás ellen tehetnek, hiszen a vásárlók, ha nem elég szemfülesek, akaratukon kívül is mellé nyúlhatnak.

Éppen ezért fontos, hogy kizárólag megbízható forrásból származó ételeket vásároljunk, amelyek összetevői ismertek és a termék hátoldalán ezeket olvassuk is el. Megéri a plusz energiabefektetés, hiszen ezzel sokat tehetünk az egészségünkért, a testünkért.

Az egészséges granola jótékony hatásai

A granola egy egészséges reggeli és nassolnivaló, ami pozitívan befolyásolja a szervezet működését. Nézzük, miért érdemes granolát fogyasztani!

Elkerülhető a vashiány

A vashiány sok ember számára okoz problémát, a következménye ugyanis vérszegénység lehet. A granola vasban gazdag, így fogyasztásával elejét lehet venni ennek a problémának.

Jó hatással van az emésztésre

A granola hatalmas előnye, hogy rostban gazdag. Ennek köszönhetően segíti a belek működését és az egészséges emésztést. Ha valaki rendszeresen fogyaszt granolát, akkor elkerülheti a székrekedést és az emésztési zavarokat.

Segít a testsúly szabályozásában

A testsúly karbantartásában a granola remek segítség lehet. Nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, lassan szívódik fel, ennek köszönhetően sokáig teltségérzetet okoz. Elég egy tál granola reggelire és ebédig elkerül majd az éhség. A pozitívumok listájára írható, hogy alacsony a nátrium- és koleszterintartalma, ennek köszönhetően kiváló támasz a diéta idején.

Szépíti a bőrt

Az E-vitamin a bőr őrzője, ami lelassítja az öregedés folyamatát. Szerencsére a granolában rengeteg E-vitamin van, aminek segítségével megvédhető a bőr egészsége túlzott napozás esetén is. Nem mellesleg a haj és a köröm is sokkal egészségesebb lesz, ha rendszeresen az étrend része ez a finomság.

Erősíti az immunrendszert

A C-vitamin segít a szervezet kiegyensúlyozott működésében és abban is, hogy egészséges legyen, ellenálljon a kórokozóknak. A granola magas C-vitamin tartamának köszönhetően jó választás lehet, ha egy kis immunerősítésre van szükség.

A változatosság gyönyörködtet

A granolákban az az igazán jó, hogy tényleg olyan, amilyet szeretnénk. Bármilyen összetevő illik hozzá, gyümölccsel, maggal, mézzel, aszalvánnyal is lehet társítani, így tudatosan összeállítható, hogy milyen tápanyag szükséges a szervezetünk harmonikus működéséhez. Bogyós gyümölcsök, kókusz, mandula, vagy kis étcsoki, minden belefér!

Az egészséges granola tápláló és jótékony hatással van a szervezetre. Ez azonban csak akkor igaz, ha valóban jó minőségű a zabpehely és maga a granola is. Érdemes tehát figyelni az összetevőket, elolvasni, hogy mi rejlik az zacskóban és olyat választani, ami valóban egészséges alapanyagokból áll.

A GabiJó granolái az egészséges kategóriába tartoznak, nem pedig a hozzáadott cukorban bővelkedő tömeggyártású termékekhez. Termékeinkhez gluténmentes zabot használunk fel, ami az ország egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az édes ízt természetes módon érjük el, cukor és szirupok helyett 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készült pasztát használunk. A granolák roppanós textúráját és a selymes ízt a sütés során hozzáadott olívaolaj adja, amit egyenesen Olaszországból hozunk.

Az ízek kialakítása során arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő világot. Kattints, és nézd meg, hogy milyen ízű granolákat kínálunk!

https://gabijo.hu/termekek/