Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Meggyes levedulás galette

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A levendula és a meggy egy kiváló párosítás, amit még különlegesebbé tesz ebben az ínycsiklandó receptben a citrom és a fahéj ízvilága. Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni ebben a fenséges galette-be. Biztos, hogy percek alatt el fog fogyni az egész.

Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 100 g vaj/margarin
  • 80 g xilit
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só
  • 3 ek. GabiJó Levendulás meggy-málna lekvár
  • 350 g magozott meggy
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. xilit
  • csipet fahéj

Elkészítés:

A vajat/margarint elmorzsolom a liszttel, és összegyúrom a tésztát a többi hozzávalóval, 1-2 órára hűtőbe teszem pihenni.

A lecsöpögtetett meggyet összekeverem a liszttel, xilittel és fahéjjal. A tésztát kinyújtom, megkenem a levendulás meggy-málna lekvárral, és ráhalmozom a meggyes tölteléket. Felhajtogatom a szélét, lekenem felvert tojással.

200 fokon kb. 30 percig sütöm. Tálalás előtt poreritrittel meghintem.

Bodolai Mirtill

galette