Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Étcsokoládé-törökmogyoró granola növényi fehérjével (275 g - 5 adag) - Protein

1 590 Ft

Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolya paszta, törökmogyoró (7,2%), étcsokoládé darabkák (7,2%) (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok), rizsfehérje (5,4%), lenmag, olívaolaj, kakaópor, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.

Étcsokoládé-törökmogyoró granolánk összetételét és tápanyagtartalmát tekintve kiemelkedik a boltokban kapható társai közül. Amikor ezt az ízt megalkottuk, szerettünk volna egy magas fehérjetartalmú terméket, de nem akartuk feladni a glutén- és laktóz mentességet sem. Megoldásként rizsfehérjével dúsítottuk a granolát, így nemcsak azoknak kedveztünk, akik a fenti összetevőket nem fogyaszthatják, de azoknak is, akik az állati eredetű termékeket kerülik, hiszen termékünk vegán összetevőkből áll.

ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

  • Gluténmentes Zabpehely

    Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
    A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

  • Mézédes Datolya

    Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

  • Natúr Rizsfehérje

    A rizsből kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr rizsfehérje Európa egyik vezető rizsfehérje földolgozó üzeméből származik (a belga vállalatnak 13 éves tapasztalata van a rizsfehérje kutatása és előállítása terén), GMO-mentes, vegán alapanyag.

  • Roppanós Törökmogyoró

    A finom törökmogyoró nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul.
    A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik.
    A GabiJó granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.

  • Kakaópor

    A finom kakaós ízt a Holland típusú kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~78-80%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba.

  • A 70% kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé

    Hogy a csokoládé szerelmeseinek kedvezzünk, de megtartsuk a késztermékeink hozzáadott cukortól való mentességét is, a granolánkba 70% kakaószárazanyag tartalmú, eritrittel- és steviával édesített étcsokoládét választottunk. A szintén hazai alapanyag Szerencs csokoládégyárából származik. A családi vállalkozás története egészen 1923-ig nyúlik vissza és jelenleg 150 munkavállalónak biztosítja az állandó megélhetést.
    A csokoládé fő alapanyagát jelentő – a kakaóbab préselésével előállított – kakaóvajat a csokoládégyártás során addig hevítik, míg folyékony állagú nem lesz. Ekkor kerülnek hozzá a csokoládé előállításához szükséges egyéb összetevők, így az eritrit- és stevia keveréke is. Az alapanyagok alapos elkeverését követően a folyékony állapotú csokoládét öntőformák segítségével a kívánt formára öntik, a megszilárdulást követően csomagolják és végül értékesítik.

  • Igazi olasz Olívaolaj

    A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.

  • Lenmag

    Az apró, pirosas-barna- vagy aranysárga magokat termő növény már évezredek óta ismert a lenvászon alapanyagaként. Az egészben- vagy pehely (durván őrölt) formában is beszerezhető, értékes magok gazdagok omega-3 zsírsavakban, hozzájárulnak a granolánk magas rosttartalmához és az egészségtudatos étrendbe is tökéletesen illeszkednek. Az alapanyagból  (hagyományos sajtolással) készül az egyre népszerűbb lenmagolaj is.

  • Tengeri só

    Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

  • Steviol glikozidok

    A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle.

MI JELLEMZI AZ ÉTCSOKOLÁDÉ-TÖRÖKMOGYORÓ GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

  • A fehérjeforrás étcsokoládé-törökmogyoró granolát rizsfehérjével dúsítottuk, így bátran fogyaszthatják azok is, akik kerülik az állati eredetű termékeket. Jó szívvel ajánljuk a kiegyensúlyozott étrend részeként mindenkinek, különösképpen azoknak, akik sportolás, laktózérzékenység, vagy növényi alapú táplálkozás miatt, a fehérjebevitelük növeléséhez keresnek finom segítséget.
  • Az étcsokoládé-törökmogyoró granola glutén- és laktózmentes, hiszen számunkra fontos, hogy azok is bátran fogyaszthassák termékeinket, akiknek ezeket az összetevőket kerülniük kell.
  • Granolánk a boltokban kapható, cukorral édesített granolákhoz képest csökkentett szénhidráttartalommal, és csökkentett cukortartalommal is rendelkezik*
  • Magas rosttartalmának köszönhetően a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti granolánk.
  • Az étcsokoládés granola hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert, stevia kivonatot tartalmaz. Ez azért is fontos, mert azok a termékek, amelyek a cukor helyett édesítőszereket tartalmaznak, elfogyasztás után kisebb vércukorszint-emelkedést váltanak ki, mint a hozzáadott cukrot tartalmazó társaik.
  • A GabiJó granolák kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak, így vegánok étrendjébe is tökéletesen beilleszthetők.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

 


Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1855 kJ / 443 kcal1020 kJ / 244 kcal12%
Zsír19,2g10,6g15%
amelyből telített zsírsavak4,58g2,52g13%
Szénhidrát50g27g11%
amelyből cukrok14,2g7,8g9%
Rost10,2g5,6g-
Fehérje12,7g7g14%
0,44g0,24g4%

RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).