Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Kókusz-mandula granola (275 g - 5 adag) - LowCarb

1 590 Ft

Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolya paszta, kókuszreszelék (12,6%), mandula (7,2%), chia mag, olívaolaj, puffasztott amaránt, természetes vanília aroma, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.

Kókuszos granolánk egy igazán izgalmas ízvilágot varázsol a reggeliző asztalodra! Ha a kókusz és a vanília szerinted is az egyik legsimogatóbb, kényeztetőbb párosítás, akkor ezt az ízt mindenképp ki kell próbálnod! Párosítsd mangóval, banánnal, ananásszal, kivivel, és mesés, trópusi reggelid lehet, de nassolnivalónak, önmagában is megállja a helyét.

ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

  • Gluténmentes Zabpehely

    Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
    A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

  • Mézédes datolya

    Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

  • Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék 

    Aromák helyett valódi kókusz adja a termék finom, kókuszos ízét. A felhasznált kókuszreszelék Indonéziából és a Fülöp-szigetekről a kókuszpálma természetes termőhelyéről származik. A kókuszdió szüretelése kézi munkaerővel történik, a magas fák termését hosszú botokkal verik le, majd az ültetvények különböző pontjain összegyűjtött termést csónakban leúsztatják egy „gyűjtőhajóhoz”, mely a kókuszdiókat elszállítja a feldolgozó üzembe. Itt a kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják.

  • Selymes ízű mandula

    Az extra ropogósságért ezt a granolát mandulával dúsítottuk, ami a sütés után mennyei textúrát, és lágy, selymes ízt kölcsönöz a terméknek. A felhasznált mandula az Egyesült Államokból érkezik. Kalifornia – köszönhetően enyhe éghajlatának, termékeny talajainak, a bőséges napsütésnek és a növény termesztése-, aratása-, feldolgozása-, csomagolása során alkalmazott legkorszerűbb berendezéseknek és technológiának – a világ legnagyobb mandula előállítója (cca. 2 millió tonna per év).

  • Az aztékok kincse: chia mag

    A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. Mi sem hagyhattuk ki kókuszos granolánkból! A GabiJó granolákban alkalmazott chia-mag Dél-Amerikából származik. A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.

  • Igazi olasz olívaolaj

    A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.

  • Puffasztott amaránt

    Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek. Az amaránt Dél-Amerikából származik, és már az Azték-, Inka- és Maya civilizációk idejében az ott élők alapélelmiszerei közé tartozott, termesztése évezredekkel korábbra (cca. 8000 év) nyúlik vissza. Mexikóban a növény felhasználása mai napig igen nagy népszerűségnek örvend.

  • Természetes vanília aroma

    A vanília íze tökéletesen harmonizál a kókusszal és a mandulával, ezért került a termékbe. De hogy mitől lesz egy aroma természetes? A természetes és a mesterséges aromák közötti fő különbséget az adja, hogy a mesterséges aromák ember alkotta vegyi anyagokból, míg a természetes aromák pedig eredetileg is élelmiszernek minősülő alapanyagokból készülnek (mint például kukorica, rizskorpa), melyek kémiai szerkezetét a tudósok át tudják alakítani úgy, hogy az hordozza az adott összetevő, esetünkben a vanília íz- és illatjegyeit.

  • Tengeri só

    Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

  • Steviol glikozidok

    A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle.

MI JELLEMZI A KÓKUSZOS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

  • Kókuszos granolánk a boltokban kapható, cukorral édesített granolákhoz képest csökkentett szénhidráttartalommal, és csökkentett cukortartalommal is rendelkezik*, ezért is kapta a Low-Carb fantázianevet.
  • Hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert, stevia kivonatot (steviol glikozidokat) tartalmaz*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!
  • Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Granoláink, így a kókuszos GabiJó granola is teljes mértékben glutén-, tej-, illetve szójamentes.
  • A felhasznált összetevőknek köszönhetően a kókuszos granola élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
  • Mint minden termékünk, a kókuszos granola is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1889 kJ / 452 kcal1039 kJ / 249 kcal12%
Zsír21,8g12g17%
amelyből telített zsírsavak8,72g4,8g24%
Szénhidrát49g27g10%
amelyből cukrok14,8g8,1g9%
Rost11,8g6,5g-
Fehérje8,7g4,8g10%
0,43g0,24g4%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).