299 Ft
Összetevők: gluténmentes zabpehely (45,6%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), aszalt szilva darabok (5%) (aszalt szilva, rizsliszt), rizsfehérje (5%), napraforgómag, chia mag, fahéj (1%), étkezési sav: citromsav, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.
Vannak bizonyos ízek, illatok, amik képesek egy pillanat alatt számunkra kedves emlékeket előhívni. A fahéjas szilva illata bizonyára sok embernek áll közel a szívéhez. Ennél a kásánknak a megalkotásakor is az volt a célunk, hogy ne csak tápláló és egészséges legyen, de olyan ízvilágot elevenítsük meg, amelynél a legtöbb ember úgy érzi, hogy igazán különleges az az étkezés.
Az ízek mellett arra is nagy hangsúlyt szenteltünk, hogy termékünk tápláló, kiemelkedő fehérje tartalmú és a legtöbb ember számára biztonságosan fogyasztható legyen. Ezért ez a készítményünk is glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes valamint vegán. Adtunk hozzá növényi fehérjét is, hogy még táplálóbb legyen. Kásánk így a reggeli mellett ideális választás lehet sportolás utáni kisétkezéseknek is.
Kásáinknál felhasznált zabpehely és kölespehely megbízható, gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.
Hozzáadott cukor és szirupok helyett datolya adja részben a kása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes. További édesítésre még steviol glikozidokat használunk, mely egy stevia növényből kivont édesítőszer, ami kalória- és szénhidrátmentes. Intenzív édesítő erejének köszönhetően pedig csak igen kis mennyiséget is elegendő használni belőle.
Aromák és ízfokozók helyett kizárólag természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. A finom fahéjas-szilvás ízt igazi aszalt szilva darabok és fahéj adja. A rizsből kivont fehérjével növeltük a kása fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy kásánkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A napraforgómag és chia mag egyik kedvező tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsavakban gazdagok, illetve a kásák rosttartalmát is növelik, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkednek.
* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.
A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.
A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Átlagos tápértékadatok | 100g | 55g | 55g termék RI* %-ban |
---|---|---|---|
Energia | 1602 kJ / 380 kcal | 881 kJ / 209 kcal | 10% |
Zsír | 7,7g | 4,2g | 6% |
amelyből telített zsírsavak | 1,03g | 0,56g | 3% |
Szénhidrát | 61g | 34g | 13% |
amelyből cukrok | 18g | 9,9g | 11% |
Rost | 8,9g | 4,9g | - |
Fehérje | 11,8g | 6,5g | 13% |
Só | 0,41g | 0,23g | 4% |
© 2019 All rights Reserved.