Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével (275 g - 5 adag) - Protein

1 390 Ft

 

Összetevők: gluténmentes zabpehely (35%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), aszalt szilva darabok (13%) (aszalt szilva, rizsliszt), kölespehely (10%), chia mag, rizsfehérje (5%), napraforgómag, citromlépor, fahéj (1%), tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.

 

Próbáld ki a GabiJó Köleses Zabkásákat, amelyek:
100 %-ban természetes összetevőkből készülnek
glutén-, laktóz- és szójamentesek
a vegán életmódba illeszthetőek
hozzáadott cukor nélkül készülnek

Vannak bizonyos ízek, illatok, amik képesek egy pillanat alatt számunkra kedves emlékeket előhívni. A fahéjas szilva illata bizonyára sok embernek áll közel a szívéhez. Ennél a kásánknak a megalkotásakor is az volt a célunk, hogy ne csak tápláló és egészséges legyen, de olyan ízvilágot elevenítsük meg, amelynél a legtöbb ember úgy érzi, hogy igazán különleges az az étkezés.
Az ízek mellett arra is nagy hangsúlyt szenteltünk, hogy termékünk tápláló, kiemelkedő fehérje tartalmú és a legtöbb ember számára biztonságosan fogyasztható legyen. Ezért ez a készítményünk is glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes valamint vegán. Adtunk hozzá növényi fehérjét is, hogy még táplálóbb legyen. Kásánk így a reggeli mellett ideális választás lehet sportolás utáni kisétkezéseknek is.

MITŐL OLYAN TÁPLÁLÓAK ÉS EGÉSZSÉGESEK A GABIJÓ KÁSÁK?

Attól, hogy minden egyes alapanyagot gondosan válogattunk össze!

  • Gluténmentes

    Kásáinknál felhasznált zabpehely és kölespehely megbízható, gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.

  • Természetesen édes

    Hozzáadott cukor és szirupok helyett datolya adja részben a kása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes. További édesítésre még steviol glikozidokat használunk, mely egy stevia növényből kivont édesítőszer, ami kalória- és szénhidrátmentes. Intenzív édesítő erejének köszönhetően pedig csak igen kis mennyiséget is elegendő használni belőle.

 

  • Természet adta ízek és tápanyagok

    Aromák és ízfokozók helyett kizárólag természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. A finom fahéjas-szilvás ízt igazi aszalt szilva darabok és fahéj adja. A rizsből kivont fehérjével növeltük a kása fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy kásánkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A napraforgómag és chia mag egyik kedvező tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsavakban gazdagok, illetve a kásák rosttartalmát is növelik, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkednek.

MITŐL KIEMELKEDŐ A GABIJÓ KÁSÁK TÁPANYAG ÖSSZETÉTELE?

  • Hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert, stevia kivonatot (steviol glikozidokat) tartalmaz*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!
  • Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a GabiJó köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével is teljes mértékben glutén-, tej-, illetve szójamentes.
  • A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
  • Mint minden termékünk, a köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan készítsd el?

A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1601 kJ / 381 kcal881 kJ / 209 kcal10%
Zsír9,2g5,1g7%
amelyből telített zsírsavak1,17g0,65g3%
Szénhidrát57g31g12%
amelyből cukrok17,9g9,9g11%
Rost10,5g5,8g-
Fehérje12,4g6,8g14%
0,42g0,23g4%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).